ЗСУ не відповідають ворогу забороненою зброєю / фото УНІАН, Анатолій Степанов

Україна на Донбасі сама дозволяє Росії здійснювати провокації, тим самим "підставляє їй іншу щоку", вважає військовий експерт Олег Жданов.

Таку думку він висловив в ефірі телеканалу "Україна 24".

Поки це продовжуватиметься - ворожі обстріли не припиняться, додає він. Україні, за словами Жданова, залишається захищати свій суверенітет.

Відео дня

"Це з нашого дозволу Росія така безкарна. Ми досі офіційно не хочемо визнати присутність російських військ на території окремих районів Донецької та Луганської області - це, по-перше.  По-друге, ми як у Священному писанні - підставляємо щоразу іншу щоку і не відповідаємо, тим більше не ведемо вогонь на випередження", - зазначив експерт.

Читайте такожРосійський політолог пояснив, чому РФ може напасти на Україну найближчим часом

Він нагадав, що ворог застосовує артилерію, дальність пострілу з якої - до 15 км. ЗСУ "відповідають" зі стрілецької зброї або кулеметів, бо інше озброєння заборонене "Мінськом".

"Для того, щоб убезпечити цивільне населення можна використовувати високоточну зброю. Це коригувальні боєприпаси для артилерії. На жаль, політика президента - не стріляти", - зазначив Жданов.

Як раніше Командувач Об'єднаних сил, генерал-лейтенант Сергій Наєв заявив, що Росія може перейти до реальних бойових дій на півдні України в будь-який зручний для її керівництва час.

Вас також можуть зацікавити інші новини: