Супротивники на частині Донбасу обстріляли житлові сектори / фото t.me/UA_National_Police

Упродовж доби російські окупанти обстріляли 10 населених пунктів на Донеччині, знищено та пошкоджено 31 цивільний об'єкт.

Про це йдеться у повідомленні в Telegram-каналі Національної поліції України.

Зазначається, що поліцейські Донеччини задокументували 15 російських ударів по житловому сектору.

Відео дня

"Упродовж доби армія РФ обстріляла 10 населених пунктів. Окупанти зруйнували оселі, дві школи, млин, газопровід. Є загиблі та поранені цивільні мешканці", - мовиться у дописі.

Вороги на частині Донбасу обстріляли житлові сектори / фото t.me/UA_National_Police

Постраждали міста Авдіївка, Торецьк, Костянтинівка, Часів Яр, смт Цукурине, Північне, села Рай-Олександрівка, Костянтинівка, Маркове та Пришиб.

"Російські війська вдарили по мирному населенню з авіації, ракетних комплексів "Іскандер-К", ЗРК "С-300", реактивних систем залпового вогню "Смерч", "Град", артилерії. Окупанти знищили та пошкодили 31 цивільний об'єкт, серед них - 23 житлових будинки", - наголосили правоохоронці.

Так, поліцією та Службою безпеки України відкрито кримінальні провадження за ст.438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Росіяни на частині Донбасу обстріляли житлові сектори / фото t.me/UA_National_Police

"За допомогою поліції евакуйовано ще 233 особи, з початку обов'язкової евакуації - понад 8 700, серед них 1 645 - діти, 421 - люди з інвалідністю", - зазначається у повідомленні.

Вороги на частині Донбасу обстріляли житлові сектори / фото t.me/UA_National_Police

Нагадаємо, російські окупанти вдерлися в Україну рано вранці 24 лютого й не раз обстрілювали з різного озброєння населені пункти, зокрема, у Донецькій області, було багато жертв.

22 серпня голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко повідомив, що за минулу добу супротивники вбили двох мирних жителів у Георгіївці та Костянтинівці.

Вас також можуть зацікавити новини: