Україна зміцнює кордон з Білоруссю / скріншот

На даний момент в Україні зберігається загроза нанесення противником ракетних, а також авіаційних ударів з території й повітряного простору Білорусі. Також біля північних кордонів нашої країни триває формування російсько-білоруського угруповання військ для можливого повторного вторгнення в Україну.

Як відзначив військовий експерт Олег Жданов, українські військові готові до будь-якого розвитку подій з боку Білорусі й більше ворожі війська вглиб України не пустять.

"Ми розгорнуті, ми мобілізовані, у нас достатньо військ, ми обладнуємо кордон в інженерному плані, й будь-хто, хто зараз вторгнеться в Україну, він там і залишиться на цих кордонах. Бій буде йти в прикордонних районах. Ніхто вже нікого нікуди не пустить! М'ясорубка буде прямо там! Другої Бучі та Ірпеня не буде. Сьогодні ми готові, як ніколи, щоб зустріти будь-які війська: білоруські, Російські, російсько-білоруські, білорусько-російські - ми готові їх зустріти. Повірте, там вони і знайдуть свою могилу. Нехай беруть з собою чорні пакети, якщо тільки спробують зайти на нашу територію. Ніяких колон, які вклинюються в глибину нашої території, вже не буде", - запевнив Жданов.

Але, за його словами, в України є інша проблема - протяжність кордону.

"Так, це проблема! Вона вимагає великої кількості військ. Але по готовності і можливостях сьогодні буде зовсім інша війна, якщо не дай бог вони (росіяни та білоруси - УНІАН) наважаться на такий крок", - зазначив експерт.

Разом з тим Жданов висловив упевненість, що вони навряд чи зважаться.

"Це спільне угруповання, яке вони формують, - треба за ним дивитися. Якщо воно буде набирати критичну масу - 30-50 тисяч військовослужбовців, плюс техніка і важке озброєння, тоді так, ми можемо розглядати питання, що загроза стає більш-менш реальною і зрозумілою. Але таку масу військ не можна буде відправити в Україну раптово! Таку масу військ розвідка повинна побачити 100-відсотково: не наша, так західна, не західна, так американська, супутникова. І ми будемо знати, куди вони будуть рухатися, навіщо вони рухаються, і що вони хочуть цим зробити", - пояснив Жданов.

Війна в Україні: загроза наступу з Білорусі

Як відомо, з початку повномасштабної війни Мінськ допомагає Кремлю. Російські окупанти зайшли на північ України з території Білорусі, а ворожа авіація використовує їх повітряний простір для ракетних ударів.

За останніми даними Генштабу ЗСУ, в Білорусі зараз формують російсько-білоруське угруповання військ.

Як повідомляв УНІАН, Україна на кордоні з Білоруссю будує залізобетонний паркан з колючим дротом. Перед парканом рів, перед ним насип - все заміновано, тобто, ми завжди готові до будь-яких сценаріїв, і прикордонники разом з обласною владою зараз працюють над тим, щоб по всій Волинській області були такі загородження.

У разі повторного наступу з півночі Сили оборони почнуть масоване вогневе ураження ворога.

Раніше ЗСУ закликали військових Білорусі не втручатися в бойові дії і в разі наказу про наступ добровільно скласти зброю.

Вас також можуть зацікавити новини: