Майор запасу ЗСУ оцінив загрозу нового наступу з Білорусі суходолом / фото t.me/modmilby

Ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман вважає, що нового наступу суходолом зі сторони Білорусі швидше за все не буде. Проте ворог стовідсотково буде влаштовувати повітряні провокації. 

"Стосовно Білорусі, росіяни завезли туди "Іскандери", також декілька місяців там літає МіГ-31К з "Кинджалами", який є тим самим "Іскандером" тільки повітряного базування. Противник скоріш за все не буде робити наступ по суходолу, бо ми там побудували дуже добре оборону і ворогу неможливо буде пройти ті місця. Однак провокації, особливо повітряні, противник 100% буде робити. Це і С-300, і С-400, а також "Іскандери", які вони вже завезли до Білорусі. Можна очікувати, що це будуть ракетні обстріли з білоруської території", – розповів Гетьман телеканалу "Еспресо".

За його словами, також можуть бути певні провокації на кордоні Білорусі з Польщею та Литвою.

Відео дня

"Може, тому до Польщі заїхала Перша піхотна дивізія США. Скільки прибуло важко сказати, але ця дивізія має у своєму складі 20 тисяч людей та 800 одиниць техніки. Вони приїхали на всяк випадок, якщо будуть якісь провокації з білоруської території у бік Польщі з метою втягнення Білорусі у цю війну, і Путін міг би сказати, що це європейська майже світова війна", – пояснив Гетьман.

Загроза нового наступу РФ: що відомо

Радник голови ОП Михайло Подоляк зазначає, що загроза нового великого наступу Росії цілком реальна. Проте українська армія до нього готується.

Військовий експерт Михайло Притула вважає, що росіяни можуть піти в новий наступ на трьох напрямках – північному, південному та донецькому. Він зазначив, що що РФ обрала тактику навали живою силою на гарячих точках фронту, попри колосальні втрати.

Водночас міністр оборони України Олексій Резніков припускає, що Росія може приурочити новий наступ до річниці повномасштабного вторгнення в Україну – 24 лютого. За його словами, наша країна не недооцінює Російську Федерацію.

Вас також можуть зацікавити новини: