Під час наступу України росіяни перебуватимуть у дефіциті / фото ua.depositphotos.com

Радник голови ОП Михайло Подоляк зазначає, що загроза нового великого наступу Росії цілком реальна, але українська армія до нього готується.

За словами Подоляка, РФ готується до розширення географії боїв вже взимку-навесні, щоб перехопити ініціативу. "Вони накопичують залишки сил, проводять посилені тренування мобілізованих, зокрема на білоруських полігонах, вони стягують з усієї країни бронетехніку. У них ставка - все або нічого. Після цього етапу буде зрозуміло: хто і куди буде рухатися. Російське керівництво не відмовилося від намірів виграти війну з якимось профіцитом", - пояснив Подоляк.

Під час наступу України росіяни будуть перебувати в дефіциті, відповідно, зрозуміло, що це обрушить їхню концепцію держави і стратегічні плани на рік-два навіть своєї країни, додав радник ОП.

На його думку, росіяни будуть робити максимально все, щоб зачепитися за фіксацію хоч якогось успіху.

"Наступ буде. І зараз вже є посилення бойових дій Соледар-Бахмут-Авдіївка. Бої будуть наростати в міру зміни кліматичних умов ... йдеться про ключову битву Росії, щоб перехопити ініціативу і формувати військовий порядок денний", - сказав Подоляк.

Росія готує наступ - що відомо

За словами міністра оборони Олексія Резнікова, Росія може приурочити новий масштабний наступ до річниці вторгнення в Україну - 24 лютого. Він додав, що, за оцінкою міністерства, в розпорядженні Росії зараз понад 300 тисяч мобілізованих.

Водночас ворог веде активну розвідку з метою підготовки для наступу на сході України.

Командувач ЗС Литви Вальдемарас Рупшис вважає, що РФ поспішає почати новий наступ, щоб встигнути до початку поставок західної техніки українській армії.

Вас також можуть зацікавити новини: