ЗСУ знищили опорні пункти та склад боєприпасів росіян на півдні / фото REUTERS

Військовослужбовці Збройних сил України знищили два опорних пункти та два райони зосередження озброєння російських загарбників на півдні країни.

Про це повідомляє оперативне командування "Південь" у поточному зведенні у Facebook.

Зазначається, що обстановка в операційній зоні на південнобузькому напрямі стабільно складна, але контрольована.

Відео дня

Зокрема, ворог продовжує ведення бойових дій по займаному рубежу оборони. Водночас, суттєвих змін у його складі та положенні не відбулося.

Як сказано у зведенні, протягом дня за підтримки артилерій та авіації окупант намагався провести штурмові дії для покращення свого тактичного положення в напрямку Новогригорівки та Білогірки.

"Не маючи успіху на суходолі, по позиціях наших підрозділів ворог продовжував застосовувати авіацію. Але 14 авіа-атак виявились безрезультатними", – йдеться у повідомленні.

Крім того, ворог продовжуючи обстрілювати населені пункти в тилових районах, вдарив "Ураганом" по Великій Костромці і Миколаєву, а з важкої артилерії типу "Піон" обстріляно Марганець. Без людських втрат.

При цьому, українська авіація уразила два опорних пункти та два райони зосередження озброєння і техніки ворогів в районах Новопетрівки та Максимівки.

"Ракетно-артилерійськими підрозділами в рамках виконання вогневих завдань знищено 23 рашисти, 152-х мм гармату-гаубицю, сім одиниць броньованої та автомобільної техніки. В Сухому Ставку знищено ворожий пункт постачання боєприпасів. Остаточні втрати ворога – дорозвідуються", – наголошується у зведенні.

Нагадаємо, загальні бойові втрати Росії на війні в Україні від початку широкомасштабного вторгнення з 24 лютого орієнтовно становлять близько 43 тисяч 750 особового склабу.

Вас також можуть зацікавити новини: