У британській розвідці оприлюднили нові дані про втрати РФ / Колаж УНІАН, фото wikimedia.org, ua.depositphotos.com

Міністерство оборони Великої Британії оприлюднило нову оцінку втрат російських загарбників вбитими та пораненими з початку повномасштабного вторгнення в Україну. 

Зокрема, за даними розвідки, у період між 24 лютого 2022 року і листопадом 2023 року, імовірно, що від 180 тис до 240 тис військовослужбовців офіційних російських сил міністерства оборони зазнали поранень і близько 50 тис військових загинуло. Імовірно, що найманці Групи "Вагнер" мають 40 тис поранених і 20 тис вбитих.

"Відповідно, загалом імовірно, що російська сторона зазнала втрат пораненими у кількості близько 220-280 тис і вбитими близько 70 тис. Це дозволяє говорити про приблизну кількість російських бойових втрат на рівні від 290 тис до 350 тис", - наголошується у повідомленні.

Відео дня

Медіанне значення розрахункового діапазону становить 320 тисяч загальних бойових втрат росіян.

"Імовірно, що навіть серед російських посадовців існує низький рівень розуміння загальних показників втрат через встановлену довготривалу культуру нечесної звітності у збройних силах", - йдеться у повідомленні.

Втрати окупантів в Україні - останні новини

Як повідомляв УНІАН, за даними Генерального штабу ЗСУ, загальні бойові втрати російських окупантів з 24 лютого 2022 року по 4 грудня 2023 року орієнтовно складають близько 332 тис 810 бійців особового складу.

Зокрема, лише за останній тиждень, з 27 листопада по 3 грудня, Силами оборони України знищено близько 7210 осіб особового складу противника. 

Вас також можуть зацікавити новини: