Мирослав Гай прокоментував заяву Зеленського про втрати України у війні / фото УНІАН

Названа президентом кількість загиблих у війні з окупантами українських військових є адекватною, проте є й зниклі безвісти, серед яких також можуть бути полеглі герої. Про це сказав офіцер Збройних сил України та волонтер Мирослав Гай.

"Щодо кількості наших загиблих, я думаю, президент володіє достатньо точною інформацією, навряд чи його хтось обманює. Я б дуже сумнівався в тому, що хтось ризикнув би зараз публічно підставляти президента. Я думаю, що цифра адекватна. Просто потрібно розуміти, що в нас часто ті, хто вважається зниклими безвісти, умовно кажучи, загинули при виконанні бойового завдання, і їх не змогли евакуювати, забрати опорного пункту, залишилися на окупованих територіях", – пояснив він в ефірі телеканалу "Київ24". 

Відповідно до закону України, допоки не буде евакуйовано тіло загиблого героя, він вважається зниклими безвісти, наголосив офіцер.  

Відео дня

"На жаль, (навіть) коли ми точно знаємо, були свідки чи хтось особисто бачив, що людина загинула, отримала поранення, несумісні життям, і її не змогли евакуювати через те, що це було неможливо зробити під вогнем противника, вона буде вважатися зниклою безвісти", – резюмував Мирослав Гай. 

Втрати України у війні

25 лютого 2024 року президент України Володимир Зеленський вперше назвав кількість загиблих захисників. За його словами, на цій війні загинула 31 тисяча українських воїнів.

Кількість втрат української армії у війні проти Росії, які озвучив президент Володимир Зеленський, різко відрізняються від підрахунків офіційних осіб США. Про це пише The New York Times.

Вас також можуть зацікавити новини: