Петро Черник вказав на важливі нюанси щодо російсько-української війни / колаж УНІАН зі скріншотів

Перед військами РФ й надалі стоїть ціль повністю окупувати Донецьку та Луганську область.

Супротивники не встигають поновлювати свої втрати, про це розповів в ефірі телемарафону військовий експерт, полковник Збройних сил України Петро Черник. "Ворог ще 7 жовтня минулого року прийняв це стратегічне рішення. Це дуже необхідно Путіну (російський диктатор Володимир Путін, - Ред.), адже наступного тижня відбудеться його перепризначення на пост президента РФ. Дуже важливий ритуал, йому потрібні успіхи. І в їхньому розумінні, дуже важливо заявити про повне "визволення" двох областей та Куп'янську вузлового", - заявив експерт. Офіцер підкреслив, що Куп'янськ також дуже важливий, адже там великий залізничий вузол.

Він додав, що РФ не встигає повністю поновлювати свої втрати на фронті, адже мобілізаційний ресурс у них зараз нижчий, ніж втрати, які їм завдають Сили оборони України.

Відео дня

"Більше ніж 1000-1200 осіб безболісно заміщати на полі бою на добу вони не можуть. Верхня планка їхнього мобілізаційного ресурсу - це до 30 тисяч на місяць. А ми вже вміємо працювати з такими цифрами. Поки що, за винятком Авдіївки, проривних операцій на глибину хоча б до 15 кілометрів противник організувати не зміг", - зазначив експерт.

Важливі новини про втрати Росії на 4 березня - сьогодні це варто знати

На думку Петра Черника, регулярне знищення російської авіації дозволить Україні піти в наступ. За його словами, у РФ залишилося близько 70 літаків Су-34, з яких вони випускають КАБи на лінії фронту.

За інформацією 47 ОМБр, втрати Росії в Україні на Авдіївському напрямку зросли. Повідомляється, що українські захисники там ліквідували загарбників та зачистили ділянку. Варто зазначити, що загальні втрати ворога на 4 березня 2024 року становлять приблизно 417 950 загарбників.

Вас також можуть зацікавити новини: