Маріуполь зруйнований російськими окупантами

Маріуполь сильно постраждав в результаті атак РФ. Місто фактично зруйноване окупантами, кількість жертв серед мирного населення може досягати понад 20 тисяч.

УНІАН онлайн стежить за тим, що відбувається у Маріуполі в понеділок, 23 травня 2022:

16:15 Такий вигляд зараз має карта повітряних тривог в Україні

Відео дня

15:42 Відео знищеної "Азовсталі" з дрону.

14:36 Сьогодні по населених пунктах які поряд з Маріуполем, почали розносити ось такі газети. Маразм міцніє.

14:09 У Маріуполі двоє поліцейських перейшли на бік окупантів. Правоохоронців підозрюють у державній зраді. Вони добровільно обійняли посади у незаконно створеному на тимчасово захопленій території Донецької області "Мангуському РВВС МВС днр". Дії фігурантів спрямовані на заподіяння шкоди суверенітету, територіальній цілісності, недоторканності та обороноздатності України. Відомо, що у березні 2022 року 51-річний старший інспектор сектору ювенальної превенції відділу превенції Маріупольського РУП та 46-річний начальник сектору моніторингу відділу поліції №4 почали працювати на окупаційну владу Росії

13:21 Кадировці почали патрулювати Маріуполь.  Тимчасово захоплене місто та Маріупольський район почали "охороняти" мобільні патрулі кадировців. Радник мера Петро Андрющенко повідомляє, що під посиленим контролем - дороги, що ведуть у бік Бердянська та Запоріжжя. Людей, які намагаються врятуватися, роздягають, б'ють та повертають до Маріуполя.

12:30 Ватажок "ДНР" Денис Пушилін заявив, що полонені із заводу "Азовсталь" у Маріуполі зараз перебувають на території бананової республіки, де їх судитиме МІЖНАРОДНИЙ трибунал.

12:07  Заступник глави МЗС Росії Руденко припустився можливості обговорення з Україною обміну евакуйованих українських бійців з "Азовсталі", — росСМИ Зважаючи на те, що раніше там постійно заявляли про трибунал — це маленький, але прогрес.

11:40 Маріупольчанка Вікторія Кравчук виставила зворушливе відео та вірш, присвячені Маріуполю.

11:18 Маріуполь. Окупанти розпочали спробу вивезення металопрокату та залишків зерна з території Маріупольського порту залізницею – радник мера Петро Андрющенко. Росіяни "приступили до ремонту залізничного полотна в Маріуполі та ст. Сартана. Також повідомляють про одночасну спробу відновлення залізничних колій у районі Волновахи", - пише Петро Андрющенко.

10:20 Маріуполь. Про фільтрацію від першої особи. До фільтраційних заходів залучено "державні волонтери" з росії. Вперше пряма мова від однієї з таких мрій. Відео для тих, хто покладає великі надії на молоде покоління в Росії, на те, що воно - розсудливе

10:03 Маріуполь. Дощі перетворили місто на Венецію. Уроза епідемії зростає Як пише радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, через забиті зливові відведення та каналізації дощова вода розтікається разом зі сміттям, наслідками його гниття і трупної отрути по всьому місту. "Загроза епідемії перетворюється на реальність з кожною грозою. Водночас окпуанти продовжують інгорувати санітарні виклики і займаються лише "красивими фото" з вигаданим "життя покращилося", - наголосив Андрющенко

01:29У міськраді Маріуполя дали поради мешканцям, які залишаються у захопленому місті, щодо виживання в окупації.

Містянам нагадали, що не вся робота – колаборація:

"Якщо ваша робота піде на покращення життя маріупольців – не сумнівайтеся. Ви працюєте для них, а не для окупантів".

00:30 У Маріуполі окупанти запроваджують жорсткий пропускний режим, повідомив радник мера Петро Андрющенко.

Раніше радник мера Маріуполя Петро Андрющенко повідомляв, що російські загарбники продовжують вивозити жителів міста у фільтраційні табори, а звідти - депортувати до Російської Федерації.

Вас також можуть зацікавити новини: