До Маріуполя увійшли окупанти / фото t.me/mariupolrada

Маріуполь сильно постраждав унаслідок атак РФ після початку повномасштабної війни проти України. Місто фактично зруйноване, повідомляється про 22 тисячі жертв серед мирного населення.

УНІАН онлайн стежить за тим, що відбувається в Маріуполі в четвер, 26 травня 2022:

21:51 На тимчасово захоплених територіях України окупаційна влада продовжує заходи адміністративно-поліцейського режиму. Триває перешкоджання виїзду мирних жителів на територію, підконтрольну українській владі. Крім того, окупанти активізували трансляцію пропагандистських інформаційних матеріалів через наявні та спеціальні засоби телерадіомовлення.

Відео дня

21:42 Окупанти готуються розширити братьську могилу на старому кладовищі міста "Некрополь" в Центральному районі. Це четверта могила, яка була встановлена нами разом з журналістами "Схем" Радіо Свобода.

Яка обстановка в Маріуполі 26 травня: головні новини за сьогодні

21:00 Данилов заявив, що росіяни не катують евакуйованих з "Азовсталі" військових. Секретар РНБО запевнив, що у майбутньому захисників Маріуполя мають обміняти на полонених росіян.

20:46 Повітряну тривогу оголошено практично на всій території України.

Яка обстановка в Маріуполі 26 травня: головні новини за сьогодні

20:05 У зруйнований окупантами Маріуполь путінський режим завіз найнеобхідніше.

18:45 ​​У Маріуполі російські окупанти встановили 12 телевізорів, де показують російську пропаганду, повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

17:48 Маріуполь. Останній військовий прапор в місті. На затопленому військовому судні "Донбас". Яке досі заважає окупантам запустити роботу порту.

17:32 Пенсіонери, які перебувають в окупації, зможуть отримати свої виплати, як опиняться на безпечній території, заявив голова правління Пенсійного фонду України Євген Капінус. Йдеться про виплати через "Укрпошту". Усім пенсіонерам, які проживають на окупованих територіях та одержують кошти на банківські картки, виплати продовжують надходити вчасно.

16:55 Пільга не діє: українці скаржаться, що не можуть повторно в'їхати до Польщі.

15:58 Війська росії штурмують позиції українських захисників на декількох напрямках одночасно, бої досягли максимальної інтенсивності, повідомляє заступник міністра оборони України Ганна Маляр.

15:28 В Україні створять єдину базу вакансій.

13:43 Підтримка їде до маріупольців! Новий центр "ЯМаріуполь" відкрився у Києві. Це мульти сервіс, комплексна підтримка, а ще відчуття дому, за яким так скучили.

13:24 Російські ЗМІ з посиланням на ватажка бойовиків Пушиліна. повідомляють, що на території "Азовсталі" знайшли ще кілька українських військових. Уточнюється, що захисники Маріуполя здалися самі, не чинячи опору. Офіційний Київ поки що цю інформацію не коментував, тому заява Пушиліна може бути провокацією.

13:19 Туреччина веде переговори з Україною та РФ щодо створення коридору для експорту зерна - Reuters. "Туреччина веде переговори як з Росією, так і з Україною щодо експорту зерна з України", - заявив високопоставлений турецький чиновник. За його словами, переговори все ще продовжуються. У заблокованих після початку повномасштабного вторгнення Росії українських портах перебуває понад 20 мільйонів тонн зерна.

Яка обстановка в Маріуполі 26 травня: головні новини за сьогодні

11:11 Фотограф Євген Сосновський опублікував нові фото, присвячені життю людей у блокадному Маріуполі.

10:43 Російські окупанти привезли до Маріуполя три зомбі-машини

10:40 Так званий мер Маріуполя заявив, що незабаром запрацює завод ім.Ілліча, а також із понеділка запускаються ще 5 шкіл. Також нібито почнеться відновлення міста. Планують відновити одну із лікарень міста, Драмтеатр, кілька будинків.

10:05 Увага! ❗️Сьогодні з 10.00 до 15.00 відкривають зелений коридор для громадян, яким потрібно проїхати із Запоріжжя на територію, підконтрольну супротивникові, у Кам'янському районі. 📍 При зміні ситуації безпеки коридор буде закрито.

9:52 Оголошення на Податковій на Лівому.

Яка обстановка в Маріуполі 26 травня: головні новини за сьогодні

9:12 У Маріуполі росіяни відібрали у дітей шкільні канікули та продовжили навчальний рік у школах до 1 вересня. За словами радника мера Петра Андрющенка, мета таких дій загарбників – деукраїнізація та підготовка до навчального року за російською програмою. У Маріуполі планують із нового навчального року повністю русифікувати навчання. "Дітям все літо будуть вбивати в голову викладати російську мову та літературу, історію росії та математику російською", - наголосив він.

06:50 На окупованих українських територіях Росія створює пропагандистські ЗМІ за своїми, російськими лекалами.

Херсон, Мелітополь, Бердянськ, Енергодар, Маріуполь. На цих та інших окупованих Росією територіях активно створюються прокремлівські ЗМІ, у яких окупація - це "визволення", а окупанти Росії - "захисники" та "визволителі".

Вас також можуть зацікавити новини: