Що відбувається в Маріуполі сьогодні, 27 травня? / Фото REUTERS

Ситуація у Маріуполі на межі катастрофи. Місто оточене окупантами, вони вбили понад 20 тисяч мирних жителів. Також загарбники постійно бомбили завод "Азовсталь", на території якого перебували мирні жителі й захисники Маріуполя.

УНІАН розповідає, що відбувається у Маріуполі в п'ятницю, 27 травня 2022 року:

15:55 Розкрито масштаб вкрадених російськими військами пшениці та овочів з Херсонської області.

Відео дня

15:05 У Херсонській області окупанти запустили цементні заводи та роблять укріплення з краденого бетону. Ворог намагається зміцнювати свої позиції на Херсонщині та заради цього традиційно вдається до крадіжки, повідомив голова Херсонської ОВА Геннадій Лагута.

13:16 Від вчора завіз води в Маріуполі буде здійснюватись один раз на два дні. При тому, окупаційна влада почала примушувати маріупольців самостійно прибирати завали, погрожуючи скасувати завіз води взагалі.

13:03 Остання сімейне фото у Маріуполі. Воно було зроблено на початку березня. Незабаром окупанти вбили цих трьох дівчат та поховали у дворі дитячого садка.

Яка обстановка у Маріуполі 27 травня: головні новини за сьогодні

12:37 В тимчасово окупованому Херсоні влада окупантів разом з рос гвардією проводить заходи з повернення Маріупольців додому. Встановлюють місця компактного розселення та поодинокого розміщення. Формують автобуси та будуть направляти всіх встановлених маріупольців додому.

11:16 Окрім пересувних телевізорів в Маріуполі поновили роздачу пропаганда газет. Де пишуть, що Маріуполь - то приклад як російські військові разом з "днр" хірургічно точно без масових руйнувань взяли місто. Задля збереження життя маріупольців.

Газети роздають в точках видачі гуманітарки. На фоні панорами тотальних руїн в 100 метрах від моргу, де трупи на вулиці складують навалом.

10:39 У Маріуполі виявлено черговий могильник. Як повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, окупаційні медичні працівники розбирають завали на вул. Куїнджі, на території колишнього заводу "Жовтень". Саме там було знайдено близько 70 тіл загиблих українців.

10:06 Вчора в Маріуполі на території школи №30 в Кальміуському районі по вул. Дністровській в результаті детонації нерозорвавшегося російського снаряду Град, загинув 12-річний хлопчик. Російська зброя продовжує вбивати дітей Маріуполя навіть після активних дій. Будьте обережні. Ще раз - кожного дня кажіть дітям не торкатись підозрілих, незнайомих предметів. Особливо схожих на снаряди, ракети та іншу зброю.

07:00 У Маріуполі зростає смертність через епідеміологічну ситуацію. Місто потребує допомоги міжнародних організацій, які можуть вплинути на те, що відбувається в ньому. Про це заявив радник мера Петро Андрющенко. 

"Смерті, які відбуваються в місті, досі окупантами приховуються, процес поховання приховується, судмедекспертиза, яку анонсують, можливо, вона і проходить, але результатів її ніхто не бачить", – наголосив Андрющенко.

06:11 Російські загарбники змушують людей, які залишилися в Маріуполі, працювати за "гуманітарну допомогу". Рабська праця на окупантів - фактично єдиний варіант вижити у Маріуполі. Про це повідомляє видання "24 канал" з посиланням на джерела у спецслужбах.

За інформацією журналістів, людей похилого віку, чоловіків, жінок та дітей залучають до роботи з розбирання завалів та збору тіл загиблих.

Вас також можуть зацікавити новини: