Україні не можна допустити паузи у війні з РФ / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Через скрутне становище на фронті Росія сама та через своїх іноземних "посередників" дедалі частіше говорить про необхідність переговорів. Це робиться для того, щоб взяти паузу у війні.

Цю паузу ворог планує використати для відновлення своїх сил, заявив в інтерв'ю "Обозревателю" ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман.

За його словами, російським окупантам потрібно кілька місяців, щоб підготувати резерви. Та найліпший варіант - призупинити війну та перевести її у стан окопної.

Відео дня

"Тобто їм потрібен напівзаморожений конфлікт, на півроку чи навіть на рік. Це ідеальний варіант для РФ", - каже Гетьман.

За цей час, каже майор запасу, росіяни могли б зробити висновки з власних помилок й налагодити виробництво зброї. А далі - завдавати потужних ударів.

"Якщо ми зробимо таку помилку, дамо ворогу таку можливість, цей другий удар ми можемо не витримати, навіть із нашими союзниками по НАТО. У цьому полягає велика небезпека", - підсумував Гетьман.

Заяви про перетворення війни на затяжний конфлікт

Раніше у Fitch Ratings заявляли, що стратегічна перевага опинилася на боці України. Та експерти не бачать вирішальної військової переваги у Києва чи Москви, тож війна може перерости у затяжний конфлікт.

Тодішній радник ОП Олексій Арестович прогнозував, що протягом найближчих 8 місяців війна в Україні не закінчиться. Як зазначив він, конфлікт, що триває понад рік, "можна кваліфікувати як затяжний конфлікт".

Своєю чергою, генерал-лейтенант Ігор Романенко припускає, що Путін хотів би залишити за собою території, окуповані до 24 лютого 2022 року, щоб перевести війну у затяжний конфлікт.

Вас також можуть зацікавити новини: