З Росії на територію ОРДЛО вервечка вантажівок возить невідомий вантаж / Фото Ведомости Донбасса

При «ДНР» на кордоні з Росією через тимчасово непідконтрольний пропуск "Маринівка" зафіксували активний рух тентованих вантажівок з невідомим вмістом.

Транспорт курсує з так званих "Л/ДНР" до Росії й назад, повідомляє місцеве видання "Ведомости Донбасса".

Читайте такожМіністр оборони ввів штрафи для українських військових за вогонь у відповідь на Донбасі - журналіст

Відео дня

Ведучи спостереження в пункті пропуску на кордоні близько н. п. Маринівка (78 км на схід від Донецька), команда СММ бачила, що в Україну в'їхало 30 автомобілів, 1 тентований, 3 міні-фургона і 1 автобус, а також увійшли 4 пішоходи. У черзі на в'їзд / вхід в Україну очікували 14 автомобілів, 3 напівпричепів вантажівки (вантаж не було видно), 1 міні-фургон і 1 автобус, а також 3 пішоходи (жінка 40-49 років і 2 чоловіків 30-49 років), - йдеться у звіті СММ ОБСЄ за 17 вересня 2020-го.

Довідка УНІАН. На початку червня 2014 року ПП «Маринівка» перебував під контролем українських прикордонників. 

Але 5 червня незаконне збройне формування «Схід» спробувало захопити дану ділянку українсько-російського кордону. Це був перший масштабний бій у ПП «Маринівка», який тривав 16 годин.

Тоді пункт пропуску силами прикордонників і ЗСУ вдалося відстояти. Перехід «Маринівка» незаконні збройні формування «ДНР» змогли захопити тільки 26 липня. 

У червні 2018 року тут встановили «вагон», в якому здійснюється фітосанітарний контроль сільськогосподарських рослинних вантажів (насіння, зернові, добрива тощо), а в серпні територію відгородили колючою проволокою.