Стратегічну РЛС "Воронеж-ДМ" виведено з ладу / скріншот

Російську стратегічну загоризонтну радіолокаційну станцію (РЛС) великої дальності "Воронеж-ДМ" у Краснодарському краї після удару безпілотниками виведено з ладу, пише російський Telegram-канал ВЧК-ОГПУ з посиланням на джерело.

"Після ураження антенного полотна Армавірського радіолокаційного вузла станції Високої заводської готовності Системи попередження про ракетний напад "Воронеж-ДМ", Росія позбулася суцільного радіолокаційного поля", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що загоризонтна РЛС великої дальності "Воронеж-ДМ" у Краснодарському краї була атакована безпілотниками 23 травня.

Відео дня

Зазначалося, що українські дрони змогли пошкодити станцію, яка розташована біля Армавіра в Краснодарському краї РФ і входить до російської системи раннього попередження про ракетний удар.

Зазначалося, що основне завдання цих РЛС - фіксація пусків балістичних ракет з ядерними боєголовками. Всього у Росії 10 загоризонтних РЛС "Воронеж" з різними діапазонами робочих частот. На створення такої РЛС може піти від 2 до 2,5 років.

Вас також можуть зацікавити новини: