На супутникових знімках видно наслідки удару по аеродрому / Фото "Схеми, 

Українські дрони 19 травня завдали удару по аеродрому "Кущевська", де були розміщені російські винищувачі.

Сьогодні "Схеми" опублікували свіжі супутникові знімки аеродрому від Planet Labs, з яких можна зробити висновки про те, які ж літаки могли бути пошкоджені під час удару.

Так, авіаексперт Анатолій Храпчинський, аналізуючи знімки, зазначає, що українські БПЛА змогли пошкодити щонайменше два російських винищувачі - Су-27 та Су-34.

 "Ми бачимо що з пошкодженими або знятими крилами стоїть Су-34, і явно пошкоджений Су-27 в іншій частині аеродрому. Також міг бути пошкоджений і Су-30, який майже не змінював своє положення з 11 травня і знаходиться поряд з ушкодженим Су-27", – зазначив Храпчинський.

Внаслідок удару пошкоджені щонайменше два винищувачі РФ / Фото Схеми

 Авіаексперт додав, що аеродром Кущевська – це навчальна база Краснодарського вищого військового авіаційного училища, де Росія готувала майбутніх льотчиків. Втім, зараз Росія використовує цей аеродром і для атак на українські позиції.

Крім того, на знімках видно, що після ударів більшу частину винищувачів прибрали з цього аеродрому.

Атака на аеродром "Кущевська" - що відомо

Як повідомляли джерела уНІАН, 19 травня Служба безпеки України спільно із Силами безпілотних систем ЗСУ вдарила дронами по російському аеродрому "Кущевська". Зазначалося, що на цьому летовищі знаходилися десятки різних літаків, які атакують українські позиції на фронті: Су-34, Су-25, Су-27, МіГ-29.

Це вже други удар по аеродрому. Перша атака відбулася в ніч на суботу, 27 квітня. На аеродромі розміщувалися десятки ворожих військових літаків, РЛС та засоби РЕБ. Пізніше з'явилася інформація, що на аеродромі міг бути знищений склад, на якому перебували універсальні модульні планувальні комплекти, що могли використовувати для перетворення звичайних авіабомб на керовані.

Вас також можуть зацікавити новини: