Росії для мінімально успішного наступу з Білорусі на столицю України необхідно 150 тис. окупантів, поділився Олексій Арестович / фото REUTERS

Для того, щоб здійснити мінімально успішний новий наступ РФ з Білорусі на Київ, потрібно не менше 150 тисяч осіб.

У Білорусі немає ударного угруповання військ і немає навіть ознак його створення, розповів радник Офісу президента Володимира Зеленського Олексій Арестович в інтерв’ю головному редактору видання "Гордон" Олесі Бацман. На його думку, білоруська армія не буде воювати проти українців.

"І якщо вони прямо зараз почнуть його створювати (ударне угрупування військ - Ред.) - ну, до кінця квітня десь будуть створювати ударне угруповання, не менше. Це дуже складна, нешвидка річ. Та й де їх взяти? Та й який успіх? Щоб наступати на Київ? Мінімальний успіх щодо Києва забезпечується не менше як 150-тисячним угрупованням. Менше не пройде…", - стверджує співбесідник.

Відео дня

Загроза з Білорусі - сьогодні це треба знати

Росіяни з Білорусі вдерлися в Україну рано вранці 24 лютого 2022 року, але пізніше наші воїни їх прогнали. Потім ворог не раз бив з білоруської території по нашій землі.

Пізніше у Білорусь привезли російських мобілізованих, у країні постійно проходять військові навчання. Крім того, білоруських військовозобов'язаних звали у військкомати.

У Державній прикордонній службі України наприкінці грудня розповіли, що у Білорусь стягнули понад 10 тисяч солдатів РФ. Росія активно стягує у Білорусь не лише живу силу, а й військову техніку. На початку січня стало відомо, що у Білорусь привезли з Росії вантажівки, на яких є символи "Z".

За словами опозиційної білоруської журналістки Наталії Радіної, від військових Білорусі надходять дані, що напад на Україну буде. Вона додала, що невідомо, чи буде новий наступ на Україну здійснюватися саме з білоруської території.

Вас також можуть зацікавити новини: