Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія другий день поспіль завдає ракетних ударів по мирних містах України.

Про це він заявив у своєму відеозверненні.

За словами президента, росіяни не розрізняють, по яких цілях діяти. Тому під удар потрапляють й житлові будинки, а не лише військові об'єкти.

Відео дня

"Мета цієї атаки - тиск. Тиск на вас, шановні громадяни. Тиск на все наше суспільство. Я наголошую: не просто на владу, а на всіх українців. І сьогодні ще більше ніж учора. Наші хлопці і дівчата, усі захисники України не дали ворогу реалізувати оперативний замисел вторгнення у перший день", - заявив Зеленський.

Президент наголосив, що у більшості напрямків ворога зупинили, ведуться бої. Зеленський зазначив, що системи протиповітряної оборони захищають небо, але авіація ворога підло діє над житловими кварталами, зокрема в Києві.

Зеленський зазначив, що цей напад нагадує атаку на Київ у 1941 році.

"Ми захищаємо нашу державу наодинці. Найпотужніші сили світу спостерігають здалеку. Чи переконали Росію вчорашні санкції? Ми чуємо в нашому небі і чуємо на нашій землі, що цього недостатньо", - заявив Зеленський.

Президент наголосив, що тільки солідарність українців може захистити нашу свободу.  За його словами, військові виконують свої завдання на максимум. Водночас глава держави закликав всіх українців мобілізуватися та допомагати один одному й армії.

"Доля українців залежить тільки від нас. Ніхто інший, крім нас, не буде керувати нашим життям. Ми на своїй землі, за нами правда. Знищити наш характер не вийде. Ракети "Калібр" безпорадні проти нашої свободи", - зазначив він.

Зеленський наголосив, що Росії все одно доведеться говорити з нами про те, як закінчити бойові дії та зупинити це вторгнення.

"Чим швидше розмова почнеться, тим меншими будуть втрати для самої Росії", - зазначив Зеленський.

Також президент звернувся росіян.

"Шановні громадяни Російської Федерації, як я вже сказав, сьогодні вночі почали бомбити житлові квартали міста-героя Києва. Це все нагадує 1941 рік. Всім громадянам, які виходять на протест: ми вас бачимо. Це означає, що ви нас почує. Це означає, що ви нам починаєте вірити. Боріться за нас, боріться проти війни", - заявив Зеленський.

Вас також можуть зацікавити новини: