На Запорізьку АЕС приблули нові ворожі "гастролери" / фото УНІАН

Російські окупанти завезли на Запорізьку атомну електростанцію персонал з Калінінської АЕС.

Про це повідомляє прес-служба НАЕК "Енергоатом" у Telegram. "На тимчасово окуповану Запорізьку атомну електростанцію прибув персонал з Калінінської АЕС. Атомники з РФ, вважають окупанти, зможуть працювати на захопленій українській станції. Серед "заїжджих гастролерів" - інженери з управління реакторами, начальники змін, електрослюсарі й інші представники атомних спеціальностей", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що загарбники обіцяють їм підготовку на "повномасштабному" тренажері. Але українські інструктори, які мають навчати на ньому, від роботи на ворога відмовилися, й окупанти заблокували їм доступ до робочих місць.

Відео дня

"Так чи інакше, підвищувати кваліфікацію російським "гастарбайтерам" тепер немає як. Проте вони вихваляються, що їм запропонували контракти на півроку та пропонують перевезти в Енергодар родини", - зазначили в прес-службі компанії.

Водночас зрадникам із ЗАЕС, котрі підписали контракт із фейковим АО "Эксплуатирующая организация Запорожской АЭС", значно зменшили зарплатню. Крім того, колаборантам анонсували ще й скасування трудового стажу та зароблених "за України" відпусток.

Ситуація на Запорізькій АЕС - що треба знати сьогодні

Як повідомляв УНІАН, Запорізька АЕС з 4 березня 2022 року перебуває під контролем російських окупантів. Також захоплено місто-супутник АЕС - Енергодар. З початку війни ЗАЕС постійно обстрілюють, через що станція регулярно знеструмлена.

27 січня в Генштабі повідомили, що окупанти планують відновлювальні роботи на Запорізькій атомній електростанції з метою подачі живлення для транзиту електроенергії до Росії.

За даними "Енергоатома", через відмову частини українського персоналу Запорізької атомної електростанції співпрацювати з окупантами, а також брак власних кадрів росіяни не можуть ані запустити, ані експлуатувати енергоблоки станції.

Вас також можуть зацікавити новини: