У Росії залишилося всього шість літаків ДРЛО А-50. / фото wikimedia.org

ЗСУ видавлюють російську авіацію з повітряного простору України так само, як російський флот видавили з північно-західного Чорномор'я, а потім і зовсім змусили тікати з окупованого Севастополя, вважає військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

"Зрозуміло, російська пропаганда може описувати те, що відбувається, як "дружній вогонь". Нехай. Навіть якщо це "дружній вогонь", то нас він прекрасно влаштовує. Завдяки йому російська авіація втрачає не тільки найсучасніші Су-35 і Су-34, а й рідкісні, унікальні А-50, які сучасна Росія вже не може виробляти, і кожна їхня втрата - безповоротна, критична", - зазначив експерт.

Говорячи про знищення літака-розвідника А-50 23 лютого, Коваленко акцентував, що це другий борт такого типу, збитий з початку 2024 року:

Відео дня

"Загалом унікальність ситуації полягає в тому, що в сучасній історії воєн і конфліктів знищення літаків ДРЛО не фіксувалося і в тиловому повітряному просторі це практично неможливо. Але Росія двічі з початку року втрачає ці літаки у своєму тилу".

ЗСУ збили ще один російський А-50 23 лютого

Нагадаємо, 23 лютого українські бійці збили російський літак ДРЛО А-50 над Азовським морем. Повідомлялося, що збили його за допомогою модернізованої ракети до радянського ЗРК С-200.

Також вказувалося, що у збитому А-50 загинув весь екіпаж - п'ять майорів, три капітани, прапорщик і лейтенант.

За словами глави ГУР Буданова, у Росії залишилося всього шість літаків ДРЛО А-50.

Вас також можуть зацікавити новини: