Зеленський поїхав на фронт / фото Телеграм-канал Зеленського

Президент України Володимир Зеленський одразу після повернення з-за кордону прибув на фронт. Глава держави відвідав позиції українських морських піхотинців.

Про це Зеленський повідомив у Telegram. "Наші захисники. Фронтова ділянка… Слава кожному і кожній, хто захищає Україну", - зазначив він.

Президент уточнив, що прибув на фронт, щоб привітати воїнів із їхнім днем - Днем морської піхоти ВМС ЗСУ. 

Глава держави також вручив морським піхотинцям державні нагороди.

Як уточнили у прес-службі глави держави, Зеленський відвідав передові позиції у смузі оборони Вугледар-Мар’їнка в Донецькій області.

Під час візиту на передову президент заслухав доповідь командувача морської піхоти й ОТУ "Донецьк" генерал-лейтенанта Юрія Содоля щодо поточної ситуації на визначеній ділянці фронту.

"Щодня на полі бою українська морська піхота доводить, що вона є потужною силою, яка знищує ворога, звільняє українські землі, виконує найскладніші завдання у найскладніших умовах. І нам потрібно більше такої сили. Тому відсьогодні ми значно збільшуємо потенціал морської піхоти та створюємо корпус морської піхоти", - заявив глава держави.

За його словами, буде сформовано нові бригади, забезпечені сучасною технікою та зброєю.

Зарубіжні візити Зеленського

Цього місяця президент здійснив візити до низки європейських країн. Основною метою цих поїздок було збільшення військової допомоги для України.

Крім того, Зеленський відвідав Хіросіму у Японії, де відбувався саміт G7, де провів численні перемовини із лідерами низки країн.

Результатом закордонних поїздок президента зокрема став початок навчання українських пілотів на винущувачах F-16 та значний прогрес у питанні надання цих бойових літаків Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: