Президент пообіцяв повернути з полону захисників України  \ УНІАН

Президент Володимир Зеленський зустрівся з членами родин загиблих захисників України та зниклих безвісти громадян.

Читайте такожВ Україні відкрили перший пам'ятник загиблим в Іловайському котлі (фоторепортаж)Про це повідомляє прес-служба Офісу президента. На зустрічі обговорювались питання соціального та медичного забезпечення для родин загиблих, ефективної реабілітації ветеранів війни, розширення переліку пільг і проблеми з дотриманням наявних пільг для родин героїв, необхідність встановлення пам’ятних знаків полеглим воїнам в областях, ремонту житла, а також питання справедливості у підході до виплати компенсацій.

Як зазначили в ОП, також напередодні Міжнародного дня зниклих безвісти було порушено питання роботи Комісії з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, а також питання Єдиного реєстру зниклих безвісти, напрацювання та затвердження єдиного протоколу ексгумації, забезпечення обов’язкового психологічного супроводу членів сімей загиблих, зниклих безвісти та полонених.

Відео дня

«Коли запрацює комісія по зниклих безвісти при Кабінеті міністрів – це означає, що будуть створені реєстри безвісти зниклих за категоріями. В нас на сьомому році війни досі немає реєстрів по безвісти зниклих», – розповів куратор 40-го батальйону «Кривбас», координатор робочої групи при ОП з питань зниклих безвісти на Донбасі та військових і цивільних заручників (полонених) Микола Колесник.

Крім того, на зустрічі обговорили проблему повернення людей, яких незаконно утримують на тимчасово окупованих територіях та в Росії. Зеленський заявив, що Україна працює над тим, щоб зробити це якомога швидше.

«Ми дійсно подаємо у списках на взаємне звільнення, щоб ви просто знали, всіх. Немає такого, що ми подаємо цивільних, а військових – ні. Такого немає», – сказав президент.

«Ми всіх повернемо: хто живий і неживий. У будь-якому разі», – додав Зеленський.

Новини по темі: