Україна поки не завдає ударів по Бєлгороду / фото: соцмережі

Україні на сьогодні фактично нічим завдавати ударів по російському Бєлгороду. З наявного у ЗСУ озброєння до нього може дістати хіба що тактичний ракетний комплекс "Точка-У".

Про це розповів військовий експерт Олег Жданов в інтерв'ю Дмитру Гордону.

У відповідь на уточнююче запитання щодо можливості обстрілів снарядами HIMARS, Жданов відкинув її: "Там ми не дотягуємо... HIMARS ближче 10 км не може під'їхати до фронту, це буде небезпечно. Треба дивитися: лінія фронту в районі Харкова, мінус 10 км - там він не дістане до Бєлгорода".

Відео дня

"Це політичне рішення, причому, я так розумію, не наше, а колективного Заходу, щоб ми не вели вогонь по російській території", - додав він.

Як приклад він навів Німеччину, яка, за словами Жданова, головною умовою передачі ЗСУ далекобійних снарядів ставить відмову від ударів по території Росії.

Зазначимо, з Бєлгородської області в Україну регулярно летять ракети, якими ворог обстрілює Харків. Експерти неодноразово відзначали, що загроза ракетних ударів по цьому місту збережеться, поки ЗСУ не отримають можливість відповідати на ворожі обстріли.

Нещодавно незвичайне пояснення варварським обстрілам Харкова дав генерал Микола Маломуж, заявивши, що ворог таким чином завдає ударів по "центрах прийняття рішень", але не в Києві, а в другому за величиною місті України.