Американські HIMARS вже змінюють хід війни в Україні / фото US Army

Військовий експерт Олег Жданов оцінив можливість використання Збройними силами України американських реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) HIMARS для "розмазування" наступу російських окупантів на окремих напрямках.

Свою думку з цього приводу він висловив на YouTube, відповідаючи на питання про наступ рашистів на Донбасі біля Пісків і Бахмута.

"На жаль, не можна, тому що там і військ особливо немає. Це вийде, що ми з HIMARS будемо ганятися за окремими взводами... У районі Бахмута, Пісків і Авдіївки в основному працюють приватні військові компанії. Там кількість особового складу не така вже й велика. І завдавати удари HIMARS – це буде занадто", – вважає він.

Відео дня

"Ось коли у нас армія буде, як у США за укомплектованістю технікою та озброєнням, то тоді, напевно, для нас не буде проблемою висувати HIMARS на окремі напрямки і завдавати вогневе ураження противнику на взводних опорних пунктах. Сьогодні, на жаль, для нас це недозволена розкіш", – додав Жданов.

Нагадаємо, днями США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні, який включатиме боєприпаси для HIMARS, ракети HARM, а також ЗРК NASAMS.

Вас також можуть зацікавити новини: