На Житомирській трасі окупанти розстрілювали людей в авто / фото АрміяInform

Із самого ранку 24 лютого 2022 року на Житомирській трасі утворилися затори. Кияни намагалися виїхати зі столиці. На неї виїжджали й ті, хто рятувався від ворога з населених пунктів, до яких росіяни вже зайшли.

Але ця траса для багатьох стала останнім шляхом. Траса смерті – саме так через звірства росіян називали дорогу у західному напрямку від столиці. Про неї розповіли в сюжеті ТСН.

Як розповів журналіст Олександр Загородний, судячи з усього, колони росіян на в'їзді до Києва зустрічали "Байрактари". Вони випалили вантажівки окупантів, забиті снарядами. В'їхати парадними колонами до столиці загарбникам не вдається, тож вони їдуть у ліс й починають рити окопи та грабувати навколишні села. Також вони вбивали мирних мешканців, які тікали трасою з Києва та передмість на своїх авто.

Також на Житомирській трасі зафільмували момент, як чоловік вийшов з піднятими руками зі своєї машини, в якій була його поранена дружина й донька, й просив не вбивати. Та окупанти вистрелили. 

А згодом українська артилерія почала розносити росіян на Житомирській трасі та у прилеглих лісах вщент. 

Крім того, кореспондент показав найближче місце до Києва, де точилися запеклі бої між українцями та росіянами. Там окупанти кинули один зі своїх танків та втекли. 

Бої за Київську область

На початку квітня Збройні сили України звільнили Бучу і ще майже 30 населених пунктів.

Згодом командир групи спецпідрозділу ГУР МО з позивним "Титан" розповів про операцію зі звільнення населених пунктів Дмитрівка і Капітанівка Київської області. 

Унаслідок протистояння російським окупантам Житомирська траса перетворилася на картину із фільму-апокаліпсису.

Нагадаємо, Російська Федерація розпочала повномасштабне вторгнення до України вранці 24 лютого. На сьогодні завдано величезних збитків інфраструктурі нашої країни. Крім того, є значні втрати серед мирного населення.

Вас також можуть зацікавити новини: