Ходжес прокоментував вибухи на нафтовому терміналі в РФ / колаж УНІАН, фото УНІАН, кадр з відео

Українські спецслужби, зокрема Головне управління розвідки Міноборони на чолі з Кирилом Будановим значно випереджають своїх російських візаві. Таку думку висловив колишній командувач військ США в Європі Бен Ходжес.

Так, відставний генерал австралійської армії Мік Раян, який часто коментує війну в Україні, у Твіттері назвав удар по російських нафтогазових об’єктах в Санкт-Петербурзі "агресивними санкціями" проти російського енергетичного експорту. Він зауважив, що Україна постійно адаптується до стратегічних умов війни, і це вражає.

На цей пост відреагував Бен Ходжес.

Відео дня

"Генерал-лейтенант Буданов і ГУР настільки далеко попереду російських спецслужб… Ведуть бій з росіянами, шукають способи перехопити ініціативу, поки ЗСУ коригують свої плани та відновлюють свою силу", – написав він.

Удар по нафтогазовому комплексу в Санкт-Петербурзі

Як писав УНІАН, цієї ночі у Ленінградській області РФ виникла масштабна пожежа на нафтовому терміналі Морського торгового порту. Жителі селища Усть-Луга повідомляють, що перед цим чули вибухи. 

Пізніше стало відомо, що цей інцидент був спецоперацією СБУ. Як розповіли джерела УНІАН, по нафтовому комплексу влучно відпрацювали безпілотники – удари були точними, почалася масштабна пожежа, росіяни були змушені евакуювати співробітників.

Вас також можуть зацікавити новини: