Росія продовжує зазнавати великих втрат на полі бою / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Українські військові завдали нового вогневого ураження по місцях розміщення сил та засобів ворога, підтверджує Генштаб у ранковому зведенні станом на 19 травня 2023 рік.

Зокрема, авіація протягом 18 травня завдала 7 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника.

Протягом минулої доби було знищено 21 крилату ракету, а також 8 ворожих БпЛА різного типу.

Відео дня

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили район зосередження озброєння та військової техніки, склад боєприпасів, три артилерійських підрозділи на вогневих позиціях, зенітно-ракетний комплекс противника, сім станцій радіоелектронної боротьби та радіолокаційну станцію.

Втрати РФ в Україні - головне

З початку повномасштабного вторгнення ЗСУ ліквідували вже 201 100 окупантів. Крім того, знищено ще 2 танки, 8 броньованих машин, 32 артсистеми, одна РСЗВ, 8 броньованих машин, 6 автоцистерн, 11 БПЛА і 1 одиниця спецтехніки.

До прикладу, на Таврійському напрямку знищено 4 склади боєприпасів і більше роти особового складу російських загарбників.  Росіяни втратили два танки, два безпілотні літальні апарати "Ланцет-3 ", радіолокаційну станцію "Радескан-ИКП-М", гармату МТ-12 "Рапіра", самохідну артилерійську установку 2С1 "Гвоздика", реактивну систему залпового вогню 9К58 "Смерч", 2 МТЛБ. 

Згідно з даними Global Firepower, втрати РФ у повномасштабній війні в Україні більші, ніж в будь-якій війні з часів Другої світової. Країна-агресор втратила в Україні військо чисельністю, як сукупність армій 16 країн НАТО.

Авіація Сил оборони за добу завдала шість ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника.

Вас також можуть зацікавити новини: