ЗСУ продовжують знищувати ворога / фото t.me/AFUStratCom

Авіація Сил оборони за добу завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки російських окупантів, з яких три - по зенітно-ракетних комплексах.  

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу. Там додали, що минулої доби українські військові знищили ворожий ударно-розвідувальний вертоліт Ка-52, чотири  ударних БпЛА типу Shahed та один розвідувальний дрон типу Zala.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили три пункти управління, чотири райони зосередження озброєння та військової техніки, склад боєприпасів, два артилерійських підрозділи на вогневих позиціях та ще три важливі цілі противника.

Відео дня

Крім цього, як повідомили у Генштабі, за добу окупанти завдали 41 авіаційного удару та здійснили 53 обстріли з реактивних систем залпового вогню. Постраждали мирні мешканці, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та інша цивільна та адміністративна інфраструктура.

"Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою", - попередили в Генштабі.

Війна в Україні: новини

Найгарячіша обстановка зараз спостерігається на ДОнбасі. Там запеклі бої йдуть в районі Бахмута, Авдіївки, Кремінної. 

23 травня секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що певна частина Бахмута все ще під контролем Збройних сил України. А вже сьогодні в звіті Інститут вивчення війни звернув увагу на те, що Генштаб вперше з грудня промовчав про бої в Бахмуті у своєму вечірньому зведенні за 23 травня.

Вас також можуть зацікавити новини: