Пінотковський: ЗСУ можуть вдарити по окупантах в Бахмуті / facebook.com/GeneralStaff.ua

Українські сили можуть вдарити по окупантах у досить несподіваному місці – у Бахмуті. Це справить величезний ефект на Росію.

Як повідомив політолог і публіцист Андрій Піонтковський в ефірі каналу FreeДОМ, поки всі чекають контрнаступу на Запоріжжі та деокупації Криму, українські сили можуть вдарити у найбільш гарячій точці фронту - у Бахмуті.

"Мені здається, ймовірний удар в Бахмуті, в районі Бахмута. Зверніть увагу на те, що зараз Пригожин повторяє кожен день. Він повторює кожен день: "Мені не дають боєприпаси, мені не дають людей. Я можу потерпіти поразку, тоді російська армія відкотиться до державних кордонів Росії і України 1991 року. І в цьому винні зрадники Генштабу". В мене складається враження, що він зацікавлений у цьому сценарії поразки, тоді він викриє зрадників у Генштабі", - сказав Піонтковський.

За його словами, Пригожина підтримають деякі російські воєнкори. На його переконання, саме з цим пов'язане рішення українського військового керівництва тримати оборону Бахмута.

"Пам'ятаєте, ще днів 10 тому загальною позицією було: Ми (українські сили - УНІАН) виходимо з Бахмута на інші оборонні позиції. Ми свої функції виконали у переламуванні росіян". А зараз: "Ні, ми будемо боротися за Бахмут", - зауважив політолог.

На його переконання, рішення українського командування продовжувати оборону Бахмута пов'язане з тим, що у Сил оборони з'явилася можливість завдати окупантам серйозної поразки. Піонтковський впевнений, що політичний ефект поразки під Бахмутом для Росії буде настільки величезним, що оголить конфлікт між Пригожиним та Генштабом.

Фортеця Бахмут: яка ситуація на найгарячішому напрямку

З літа 2022 року Росія продовжує штурм Бахмута. Через нестачу найманців і техніки наступ ПВК "Вагнер", схоже, наближається до кульмінації. Боєць ЗСУ "Мамай" заявив, що пік боїв вже пройдено.

Тим часом окупанти не рахуються з власними втратами, тому лік "двохсотих" пішов на десятки тисяч. За даними іноземних розвідок, у боях за Бахмут РФ втратила до 30 тисяч своїх солдатів, водночас, за словами аналітика Івана Киричевського, кількості знищених загарбників вистачило б на ще один похід РФ на Київ.

Вас також можуть зацікавити новини: