Тривають бої за Бахмут / Скріншот

Росія продовжує зазнавати великих втрат на Бахмутському напрямку. За словами експерта Defense Express Івана Киричевського, на цій ділянці фронту знищено стільки військових, скільки Росії вистачило б на ще один похід до Києва.

В ефірі Еспресо Киричевський зауважив, що ЗСУ "перемололи" до 50 тисяч військових РФ. Цього б ворогу цілком вистачило на ще одну стратегічну наступальну операцію.  

"50 тисяч окупантів вбитими або пораненими і до 200 танків. Грубо кажучи, якби ці війська не знищили - то росіяни могли б їх використати для повторного наступу на Київ. Той успіх, який зараз закладається для планування контрнаступу, може бути несподівано більшим і швидшим, ніж зараз уявляється", - наголосив експерт.

Відео дня

За одним зі сценаріїв Киричевського, є всі підстави вважати, що росіяни застрягнуть на тих позиціях, які їм вдалося захопити, "надовго і їх продовжають перемелювати".

"Поки буде можливість - Бахмут буде триматися організовано", - підсумував Киричевський.

Війна в Україні – ситуація під Бахмутом

На Бахмутському напрямку ворог не полишає спроб захопити місто Бахмут. Наші захисники відбили атаки противника в районах населених пунктів Міньківка та Оріхово-Василівка. Ворожих обстрілів зазнали, зокрема, Оріхово-Василівка, Богданівка, Бахмут, Часів Яр, Курдюмівка, Дружба, Майорськ та Нью-Йорк Донецької області.

Всього російські окупанти зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках.

У ЗСУ переймаються, що через прострілювання шляхів постачання у Бахмуті може повторитися ситуація, як з Дебальцевим, - коли були відрізані всі траси, а вихід військ може поставити під удар всю колону.

За підрахунками Заходу, в самих в боях за Бахмут російські окупанти втратили до 30 тисяч осіб живої сили, не рахуючи знищеної техніки. Найбільші втрати зазнали сили "Вагнера".

Вас також можуть зацікавити новини: