Остін наголосив, що час надання допомоги Україні має велике значення / фото REUTERS

Представники Міноборони США зустрілися з членами Палати представників стосовно допомоги України. Вони закликали швидше ухвалити відповідний законопроект, оскільки ЗСУ стикаються з "жахливими умовами на полі бою".

"Незалежно від того, чи це боєприпаси, чи транспортні засоби, чи платформи — росіяни перевершують Україну. Я просто скажу вам, що Україна зараз стикається з жахливими умовами на полі бою", – заявив голова Об’єднаного комітету начальників штабів генерал Чарльз Браун, якого цитує Associated Press.

За словами очільника Пентагону Ллойда Остіна, "час має значення". Наразі перед українцями стоїть складна задача - утримати лінію фронту.

Відео дня

"Ми вже бачимо, як ситуація на полі бою починає дещо змінюватися на користь Росії. Ми бачимо, як вони досягають поступових успіхів. Ми бачимо, що перед українцями стоїть завдання утримати лінію", – наголосив Остін.

Допомога Україні 

Як писав УНІАН, ще в лютому верхня палата Конгресу США, Сенат, ухвалила закон про військову допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню. Він передбачає витрати на рівні 95 мільярдів доларів, з яких 60 отримає Україна.

Попри це, спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон відмовився виносити цей законопроект на розгляд палати, без чого закон не зможе вступити в силу. У понеділок, 15 квітня, він заявив, що винесе на розгляд Палати представників три альтернативні законопроекти – про військову допомогу окремо Україні, окремо Ізраїлю, окремо Тайваню.

У середу, 17 квітня, Джонсон оголосив, що дотримується свого плану винести низку законопроєктів про іноземну допомогу, включно з фінансуванням для України, після зіткнення зі значним тиском з боку прихильників жорсткої лінії. Зазначається, що у зверненні він сказав, що голосування відбудеться цієї суботи, 20 квітня, ввечері.

Згодом Палата представників США опублікувала три окремих законопроєкти про допомогу Україні, Ізраїлю та союзникам в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Вас також можуть зацікавити новини: