Військовий Олесь Маляревич пояснив, яка ситуація біля Часового Яру / Колаж УНІАН, фото скріншот, фото wikimedia.org

Військовий Олесь Маляревич пояснив думки щодо важливості оборони міста Часів Яр, який цими днями щосили намагається захопити Росія у зв'язку з його вигідним розташуванням на Бахмутському напрямку.

Ці висоти дозволять окупантами дотягнутися до Костянтинівки, Дружківки, Краматорська, Слов'янська та інших важливих територій Донеччини, уточнив заступник командира батальйону ударних БпАК "АХІЛЛЕС" 92-ї ОШБР. Він пояснив Espreso, що наразі паритету сил біля Часового Яру немає. 

Бригада військового вже тривалий час стоїть на Бахмутському напрямку, захищаючи, окрім міста Часів Яр, ще й Богданівку, Іванівське, Кліщіївку, Андріївку. 

Відео дня

Він пояснив, що Часів Яр як висота все ще важливий, саме тому ЗСУ роблять все, щоб не віддати цю позицію ворогу. "Зараз перебуваємо в активній обороні", - уточнив він.

Військовий каже, що активна фаза штурмів окупантів триває вже другий місяць. Україні дуже важко триматися там. 

"Розуміємо, що дуже важливо не допустити прориву ворога до Часового Яру, але ви бачите, що відбувається. Паритету точно немає, дуже важко. Нам тільки залишається наш професіоналізм та меншою кількістю боєприпасів працювати якісніше, ніж це робить загарбник", - сказав Олесь Маляревич.

За його словами, співвідношення по артилерії між окупантами та ЗСУ - десь 1 до 6. По дронах - десь 1 до 2. Трохи краще стало по FPV. "По бомбардувальниках - ми випереджаємо, але окупанти зараз активно розробляють свій власний винахід у цьому напрямку", - додав військовий.

Щодо розвідки - Росія все ще переважає за цим напрямком. Однак ЗСУ теж отримали можливість робити розвідку, отримавши українські та закордонні зразки зброї. Про які саме засоби йдеться, Маляревич не уточнив. 

Оборона міста Часів Яр - аналітики дають погані прогнози

Часів Яр на Бахмутському напрямку зараз у центрі уваги, як колись було з містом Авдіївка. У своєму останньому звіті американський Інститут вивчення війни заявив, що росіяни можуть здійснити операцію із захоплення міста, оскільки ЗСУ мають труднощі з наявністю засобів ППО. Кажуть, що місто можуть взяти швидше, аніж колись Бахмут. 

Водночас сьогодні зранку аналітики DeepState повідомили, що РФ має просування біля Часового Яру. Також зараз тривають бої в районі Бердичів, Старомайорського та Красногорівки, уточнював проект. 

Вас також можуть зацікавити новини: