ЗСУ іноді відходять під Авдіївкою там, де співвідношення сил становить 1 до 10 і більше, заявив військовий експерт Сергій Грабський / фото 92 ОМБр ім. кошового отамана Івана Сірка

Інтенсивність штурмів РФ на Авдіївському напрямку дещо знизилася, якщо порівнювати інтенсивність боїв з 10 жовтня, коли окупанти почали нову хвилю атак в спробі оточити і взяти населений пункт.

У деяких місцях армія України, попри проявлені стійкість та мужність, змушена відходити у зв'язку зі значно переважаючими силами противника, заявив військовий експерт Сергій Грабський в ефірі національного телемарафону.

"У деяких місцях змушені все таки відходити під тиском не просто переважаючих, а сильно переважаючих сил противника. Коли співвідношення становить 1 до 10 і більше", - вказав він. 

Не рахуючи втрат і часу, РФ продовжує стягувати до Авдіївки військових, щоб вести штурми. Зараз ворог намагається перейти залізницю в районі населеного пункту Степове, щоб взяти її під контроль. 

"Якщо порівнювати з 10 жовтня, то інтенсивність трохи скоротилася, але це та похибка, якою можна знехтувати, в плані того, що противник продовжує відчайдушні спроби взяти під контроль або перейти залізницю в районі населеного пункту Степове і там закріпитися", - вказав військовий експерт. 

За останні дні армія РФ стала менше використовувати техніки у боях на Авдіївському фронті. Але ворог компенсував це хвилями піхоти, якими продовжує штурмувати позиції ЗСУ. Натиск РФ захисники стримують скрізь, де можуть, підкреслив він.  

"Ось, така ситуація, бої тривають, відчайдушні втрати. Противник тисне, ми його стримуємо там, де можемо", - резюмував Грабський.

Тактика ворога під Авдіївкою полягає в "могилізації" військ РФ

За словами директора з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих, армія РФ відзначилася великою кількістю проявлених тактик під Авдіївкою. Одна з них полягає в тому, що ворог активно риє окопи, щоб наблизитися до міста і завдати удару по армії України. 

Однак, на думку Рябих, в майбутньому ці окопи стануть для Росії "могилою". Раніше окупанти вже намагалися йти таким шляхом на Запорізькому напрямку. З урахуванням поганої прохідності грунтів та рельєфу Авдіївки, навряд чи у противника щось вийде. Так кажуть ВСУ, зазначив Рябих.

Вас також можуть зацікавити новини: