ЗСУ планують освоєння нової АСУ для авіації та протиповітряної оборони / фото УНІАН

Щорічні навчання Збройних сил України на одному з військових полігонів у 2019 році планується провести із застосуванням нового вітчизняного комплексу - автоматизованої системи управління авіацією та протиповітряною обороною “Ореанда”.

Читайте такожМіноборони назвало кількість міжнародних навчань, в яких візьмуть участь ЗСУ

Як повідомляє у Facebook прес-служба Генштабу ЗСУ, застосування нового комплексу – це одна з задач, на якій наголосив командир Повітряного командування "Схід" Олег Струцінський під час постанови завдань військовим на на 2019 рік.

Відео дня

Зазначається, що сьогодні кожен військовослужбовець оперативного об'єднання отримав інформацію про заходи, в яких прийматиме участь військова частина, та безпосередньо його підрозділ протягом 2019 року.

«Зокрема, щорічні навчання з бойовою стрільбою на одному з військових полігонів у 2019 році, в яких безпосередню участь прийматимуть сили й засоби повітряного командування "Схід", цьогоріч планується провести із застосуванням нового вітчизняного комплексу - автоматизованої системи управління авіацією та протиповітряною обороною Збройних Сил України “ОРЕАНДА”, - йдеться в повідомленні.

Струцінський зазначив, що військові мають досконало вивчити систему, яка щойно надійшла на озброєння ЗСУ.

"Не просто ознайомитись, а й досконало вивчити "новинку", яка щойно надійшла на озброєння - завдання для наших фахівців амбітне й цікаве, але абсолютно досяжне. Тим більш, що у її підкоренні обіцяють свою допомогу розробники вітчизняного продукту", - наголосив він.

«Ореанда» — це сучасна автоматизована система бойового управління силами та засобами авіації, протиповітряної оборони всіх видів ЗС України. Розробку системи вело ТОВ «НВП «Аеротехніка МЛТ».

Раніше повідомлялось, що Україна починає серійне виробництво ракетної системи залпового вогню «Вільха».