Німеччина не веде переговорів з Україною про продаж пістолетів-кулеметів MP5 / фото flickr.com/degu_andre

У німецькій компанії Heckler & Koch повідомили, що не ведуть жодних переговорів з українською поліцією про продаж їй пістолетів-кулеметів MP5 чи якоїсь іншої зброї.

Як повідомив речник компанії Флоріан Бокерманн, з українською стороною "не було жодних переговорів, не кажучи вже про підписання контрактів", пише DW.

Крім того, він наголосив, що Heckler & Koch вже певний час дотримується у своїй діяльності так званої "стратегії зелених країн".

Відео дня

Читайте такожЗавод "Форт" запустив лінію з виробництва патронів (фото)

Вона передбачає, що компанія постачає зброю лише у певні країни. Серед них, зокрема, країни ЄС та НАТО, наближені до НАТО країни чи ті, щодо яких німецький уряд має особливий інтерес з точки зору політики безпеки. Позаяк Україна до жодної з цих груп не належить, згідно з чинною політикою компанії укладання угоди з Києвом видається фактично неможливим, зазначив Бокерманн.

Нагадаємо, 25 березня ЗМІ поширили заяву голови Національної поліції України Сергія Князєва про те, що вироблене у Росії оснащення українських поліцейських, зокрема автомати Калашникова та пістолети ТТ і Макарова, мають бути на 90 відсотків замінені на пістолети-кулемети MP5 виробництва німецької компанії Heckler & Koch.

"Уже прийнято рішення про закупівлю німецьких пістолетів-кулеметів MP5, якими буде забезпечний кожен патрульний наряд", - сказав він.