Найближчими днями в Одеській області буде проведено випробування двох ракетних систем \ facebook.com/strumkovskij

В Одеській області найближчим часом відбудуться випробування двох ракетних систем.

Читайте такожЗСУ прийняли на озброєння «Вільху» та розпочали переозброєння підрозділів на ПТРК «Стугна-П» та «Корсар»

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу в Одесі після урочистого прийому, який відбувся на борту фрегатів Королівських ВМС Канади «Торонто» і ВМС Іспанії «Санта Марія» зі складу групи кораблів НАТО, заявив міністр оборони України Степан Полторак.

Відео дня

«Найближчими днями в Одеській області буде проведено випробування двох ракетних систем, і ми сподіваємось, що ці випробування будуть вдалими, що підвищить можливості і ефективність Збройних сил України із захисту морського узбережжя і сухопутної території», - сказав Полторак.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні під час урочистого прийому на борту фрегатів НАТО Полторак заявив, що перебування кораблів ВМС Альянсу в Одесі є сигналом реальної підтримки України.

«Я хотів би відзначити, що в той час, коли ситуація в Чорному і Азовському морях надзвичайно небезпечна, такий захід є сигналом реальної підтримки України, сигналом підтримки ВМС ЗС України в процесі їх реформування. Це дуже важливий крок з боку наших партнерів з організації взаємодії, для того, щоб досягнути критеріїв Альянсу. Нам необхідно досягнути максимальної сумісності під час виконання бойових завдань. Саме ці питання ми і будемо відпрацьовувати належним чином», - наголосив міністр.

Довідка УНІАН. 1 квітня до Одеси прибули фрегати Королівських ВМС Канади FHH333 Toronto ( «Торонто») і ВМС Іспанії F81 Santa Maria («Санта Марія») зі складу 2-ї Постійної військово-морської групи НАТО.

Під час перебування в Одесі заплановано участь фрегатів у навчаннях PASSEX спільно з кораблями ВМС України в акваторії Чорного моря з метою підвищення сумісності з кораблями Альянсу і держав-партнерів.

В Одеському порту іноземні кораблі перебуватимуть до вечора 3 квітня.