На заводі відремонтували і модернізували військову техніку / фото armyfm.com.ua

Львівські ремонтники передають у війська чергову партію відремонтованої та модернізованої техніки.

Читайте також"Може діяти в будь-яких умовах": названо зацікавлені в українському танку "Оплот" країни

Про це в ефірі Армія ФМ повідомив військовий журналіст Анатолій Стельмах.

Відео дня

«Десять відремонтованих і модернізованих танків Т-64, Т-72, БРЕМ-1 – броньована евакуаційна машина та ГПМ-54 – так званий пожежний танк – незабаром надійдуть у війська з ДП «Львівський бронетанковий завод».  Як запевняє керівництво заводу, такі відправки відбуваються кожного кварталу. Нерідко з передової техніку доставляють зовсім розбитою ворожими кулями та снарядами, зі слідами крові поранених – на перший погляд зовсім не придатну до застосування. Проте львівські майстри свою справу знають добре», – зазначив журналіст.

За його словами, зазвичай, в залежності від ушкоджень і поломок, на ремонт і апгрейд танку йде декілька місяців і близько 10 мільйонів гривень.

фото armyfm.com.ua
фото armyfm.com.ua

«Цікаво, що у ході ремонту нерідко залучають і екіпажі танків, які в майбутньому виконуватимуть бойові завдання саме на цій машині. Тож танкісти самі можуть вказати на певні недоліки, або надати конструктивні пропозиції, проконтролювати процес ремонту.  Львівське підприємство доволі відоме й за межами країни, адже виконує ремонт і поставку техніки у багатьох країнах світу. Укладені договори Заводу і з Міністерством оборони. На даний час вже реалізовано майже 50 відсотків від річного замовлення оборонного відомства», – розповів Стельмах.