Морпіхів віддаляють від окупантів 400 метрів / фото facebook.com/pressjfo.news

Морські піхотинці у разі порушення режиму тиші та загострення бойових дій готові дати адекватну відповідь окупаційним збройним формуванням РФ на Приазов’ї.

Читайте такожВ Станиці Луганській помітили чоловіка російської пропагандистки Скабєєвої

Про це повідомляє у Facebook прес-центр штабу операції Об’єднаних сил.

Відео дня

Зазначається, що на Приазовському напрямку до позицій російсько-окупаційних військ українських морських піхотинців віддаляють 400 метрів.

«До введення «режиму тиші», ситуація на цій ділянці була вкрай гострою і небезпечною: окупанти вели вогонь практично кожного дня… обстріли вели з будинків простих громадян переважно увечері. Застосовували стрілецьку зброю й великокаліберні кулемети. У хід також йшли гранатомети і міномети. Подекуди обстрілювали снайпери», - зауважили в ООС.

В штабі наголошують, що своїми агресивними діями окупанти провокували українських морпіхів на відкриття вогню у відповідь для того, щоб згодом звинуватити у обстрілах мирних жителів.

фото facebook.com/pressjfo.news

«Не виключено, що по ту сторону лінії зіткнення окупанти запрошували до себе на позиції російські пропагандистські мас-медіа, так би мовити для «правильної» телевізійної картинки. Але морські піхотинці не велися на провокації і вогонь відкривали тільки тоді, коли була пряма загроза їхньому життю. Ба більше, наші воїни дуже майстерно «охолоджували» войовничий запал ворога. Працювали так вдало і точно, що окупантам доводилось достроково робити планову ротацію сил», - підкреслили в ООС.

Морські піхотинці запевнюють, якщо противник порушить режим припинення вогню та візьметься атакувати їхні позиції, у той же момент отримає максимально адекватну відповідь.