Росія скопіювала списаний американський безпілотник / фото Instagram - Fighterbomber

Російський ударно-розвідувальний безпілотний апарат С-70 «Охотник» нещодавно здійснив свій перший політ. І тепер Міноборони РФ опублікувало відео цього моменту, хоча перші фото нової російської зброї з’явилися ще в січні.

Тож, як стверджують в Москві, цього разу С-70 літав поблизу неназваної військової бази на висоті 600 метрів впродовж 20 хвилин. Цей перший політ повинен був відбутися ще навесні, однак його перенесли з невідомих причин, — пише The Dive.

Видання пише, що поки лишається не відомим, які двигуни отримав С-70. Однак, найвірогідніше, це «Сатурн АЛ-31Ф». Аналогічні двигуни раніше були встановлені на винищувачі Су-35. Водночас, експерт і редактор Aviation Week Стів Трімбл помітив, що конструкція крил російського «Охотника» надзвичайно схожа на крила американського безпілотника F-117 Nighthawk. Ці машини офіційно вважаються списаними, але попри це досі літають. Розмах крила російського апарата теж подібний на F-117. Однак, варто зауважити, що аналогічна конструкція використовується і в американських RQ-170 Sentinel.

Відео дня

Читайте такожНа тлі Су-57: з'явився знімок нового російського ударного безпілотника

«Було несправедливо не згадати те, що шпигунський безпілотник Sentinel від секретного підрозділу Skank Works не дав інформацію для розробки російського «Охотника» в цілому, а не лише у конструюванні його крил», - йдеться в статті.

Видання припускає, що американський апарат, який потрапив в руки Ірану, міг бути вивчений інженерами Росії. Там, де це технологічно можливо і логічно, Москва могла використати таємниці американського безпілотника в конструкції свого С-70. Звісно, більшість цих технологій ховаються «під шкірою».