США готові продати Україні це озброєння / фото defense.gov

Уряди України та США узгоджують умови щодо покупки протитанкових ракетних комплексів Javelin.

Як передає кореспондент УНІАН, про це тимчасово повірений США у справах України Вільям Тейлор заявив журналістам у Києві, коментуючи свою попередню заяву про запит України до США щодо продажу більшої кількості протитанкових ракетних комплексів Javelin.

“Так, ми готові продати Україні це озброєння. Уряди наших країн наразі знаходяться на етапі переговорів для узгодження умов", - зазначив він.

Відео дня

Читайте такожУкраїна просить США продати більше Javelin - ЗМІ

Як повідомляв УНІАН, наприкінці 2017 року адміністрація президента США Дональда Трампа ухвалила рішення про продаж Україні летальної зброї, у тому числі протитанкових ракетних комплексів Javelin.

1 березня 2018 року Державний департамент США схвалив продаж Україні 210 протиракетних комплексів Javelin і 37 пускових установок до них на загальну суму близько 47 млн доларів.

27 липня 2019 року спецпредставник Держдепартаменту США Волкер заявив, що урядові оборонні відомства США і України вивчають потреби української армії у нових системах озброєння. Він запевнив, що немає жодних перешкод для постачання Україні летального оборонного озброєння.

5 серпня тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор в інтерв'ю Радіо Свобода заявив, Україна звернулася до Сполучених Штатів Америки із запитом про продаж більшої кількості протитанкових ракетних комплексів Javelin.