Для потреб Збройних сил України було створено нову зброю для ураження ворожих цілей на великій відстані. Інноваційна розробка називається "Тихий грім" ST-35, або просто "Грім".

Про розробку повідомляє Український мілітаристичний портал. "Грім" перебуває на завершальній стадії розробки, перший етап льотних випробувань минув успішно.

Читайте такожЕксперт пояснив, чому нові кораблі не зможуть зупинити наступ військ Путіна

"Тихий грім" ST-35 - засібм розвідки й ураження ворожих цілей, що перебувають на значній відстані.

Боєприпас за допомогою мультикоптера (він же виконує функцію ретранслятора) запускається вертикально із закритої позиції, ураження цілі також відбувається вертикальним пікіруванням на неї.

Корпус виконаний з композитних матеріалів (скло- та вуглеволокно). Бойова частина розташована у носовій частині, має довжину близько 300 мм та ширину 90-100 мм. 

Весь комплекс – а це три боєприпаси, що є одноразовими, укладається у три тактичні рюкзаки вагою до 15 кг, що дає можливість переміщатися розрахунку на необхідні позиції. Час розгортання комплексу не більше 15-20 хвилин.

Раніше експерт Сергій Згурець повідомляв, що в Україні розвивається сфера озброєння, а деякі види зброї здатні дати потужну відповідь російським військам на Донбасі.