В армії США сподіваються створити перших універсальних солдатів через 30 років / Flickr/The U. S. Army

У Сухопутних силах США вважають, що до 2050 року можуть з'явитися технології, що дозволяють перетворити звичайного солдата в універсального "супербійця" з кібернетичними властивостями.

Читайте такожКитай представив "бойовий НЛО"

Про це повідомляє видання Popular Mechanics, посилаючись на звіт Збройних сил США "Cyborg Soldier 2050: Human/Machine Fusion and the Implications for the Future of the DOD".

Відео дня

За даними Міноборони США, такі солдати зможуть володіти поліпшеним зором і слухом, більш розвиненою мускулатурою і "телепатією".

Замість окулярів нічного бачення у "кіборгів" будуть контактні лінзи з відповідними можливостями. Не виключено, що вони будуть мати цифровий зум і отримають технології доповненої реальності, покликані показувати найбільш важливі деталі.

Що стосується фізичної сили, то не виключено створення спеціальних пристроїв, за рахунок яких можна швидше відновлювати втомлені м'язи. У свою чергу, цифрова "телепатія" дозволить миттєво обмінюватися даними на полі бою.

Враховуючи темпи технологічного розвитку, досягти всього цього, на думку авторів дослідження, можна буде приблизно через 30 років.

Як повідомляв УНІАН, НАТО планує через 15 років замінити флот авіаційних комплексів дальнього радіолокаційного виявлення і керування (AWACS) новітніми технологіями, в тому числі штучним інтелектом.