Пристайко зауважив, що наступного року допомога від США має зрости / фото УНІАН

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко розповів, якого озброєння потребує Україна від країн Заходу для посилення свого військового потенціалу.

Про це він повідомив в інтерв'ю УНІАН.

«Нам потрібні додаткові кораблі. Ми над цим теж працюємо. Нам потрібні радари, які дозволять контролювати поверхню і за горизонт. Нам потрібні ракетні системи, які дозволять нам посилити ракетний щит, допоки ми будуємо свій. Нам потрібні тренування. Нам потрібен закритий зв’язок. Нам потрібні супутникові знімки. Нам потрібно це все - цей перелік відомий і нашим американським партнерам. У процесі переговорів ми просто намагаємося вибрати, що має найбільший пріоритет», - заявив Пристайко.

Відео дня

Читайте такожУкраїна може повернутися до ідеї миротворців ООН на окупованому Донбасі – Пристайко

При цьому глава МЗС зауважив, що наступного року допомога від США має зрости, незважаючи на повідомлення, що раніше надання цієї допомоги Україні призупинялося.

«Ви бачили, що підписано документи про те, що американська допомога збільшиться до 300 млн доларів. Вона, попри всі розмови, що президент США її стримує, навіть зросла», - зауважив Пристайко.

Також він зазначив, що обговорюється питання постачання нової партії протиракетних систем Javelin.

«Це теж обговорюється. Частина цих коштів буде використана на летальне озброєння. У нас є певний перелік того, що для нашої армії потрібно безпосередньо зараз. І з цього переліку є те, що Сполучені Штати готові дати прямо зараз. Далі відбувається конкурсний процес відбору заявок… Ви ж знаєте, що нам ніхто грошей у коробках з-під взуття не пересилає. Ці гроші використовуються для виробництва, придбання і поставок потрібної нам техніки і озброєння», - додав міністр.

Повний текст інтерв'ю опубліковано на сайті УНІАН.