Нові апарати будуть створені на основі аеротаксі / S4 Joby Aviation

Повітряні сили США найближчим часом оголосять тендер на розробку і поставку до військ електричних та гібридних транспортних літальних апаратів з вертикальним злетом і посадкою.

Про це повідомляє Avionics International.

Читайте такожСША провели навчання на випадок російського ядерного удару по Європі

Відео дня

Нові апарати будуть створені на основі аеротаксі. Згідно з вимогами, електричні та гібридні літальні апарати з вертикальним злетом і посадкою повинні бути здатні перевозити від 3 до 8 осіб на дальність до 160 км.

Військові мають намір інвестувати у найбільш перспективні проекти аеротаксі й вантажних безпілотників, а потім використовувати їх для громадянської сертифікації. Це дозволить розробникам зібрати достатньо даних для сертифікації аеротаксі й отримання дозволу на їхні польоти у спільному повітряному просторі.

Поряд з Пентагоном у фінансуванні проектів аеротаксі також зацікавлені Федеральне агентство з управління надзвичайних ситуацій, Міністерство національної безпеки, Федеральне лісне управління США і Департамент сільського господарства.

Як повідомляв УНІАН, у мережі з'явилися фото з зображенням та макетом комплексу Strategic Long Range Cannon (SLRC), який розробляється під егідою ЗС США.