Військові освоюють новий комплекс контрбатарейної боротьби / Facebook, Сухопутні війська ЗС України

Сухопутні війська Збройних сил України освоюють новітній вітчизняний комплекс артилерійської розвідки «Зоопарк-3».

Про це йдеться у повідомленні на сторінці Сухопутних військ у Facebook.

Читайте такожВМС України провели спільні українсько-румунські навчання в Чорному морі

Відео дня

Зазначається, що це новітній вітчизняний комплекс контрбатарейної боротьби.

Зокрема, комплекс артилерійської розвідки дає змогу визначати координати позицій мінометів, артилерії, що здійснюють обстріли, координати точок старту ракетних комплексів залпового вогню та оперативно-тактичних ракет.

«Його дальність - колосальна, точність - унікальна, а швидкість вражає. На певній відстані станції потрібно лише кілька секунд, аби визначити координати цілі, що стріляє», - йдеться у повідомленні.

Ескалація на кордонах України

  • 30 березня 2021 року головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак повідомив, що РФ зосередила вздовж державного кордону України та на тимчасово окупованих територіях 28 батальйонних тактичних груп і під виглядом підготовки до навчань планує ще стягнути до 25 батальйонних тактичних груп, що створює загрози воєнній безпеці нашої держави.
  • За даними ЗСУ, окупанти підсилюють передові підрозділи розвідувальними групами і снайперськими парами, проводять тренування особового складу із залученням інструкторів збройних сил РФ.
  • Також російсько-окупаційні війська тримають у готовності до застосування чергові підрозділи артилерії на певних напрямках, зокрема, в населених пунктах на окупованій території України.
  • Президент Володимир Зеленський зазначив, що РФ шляхом збільшення кількості військ на кордоні намагається чинити тиск на Україну.