Чому не всі ракети збивають на підльоті до Києва? / скріншот

Цієї ночі Росія знову намагалася атакувати українську столицю, та всі повітряні цілі було збито на підльоті до Києва. Цю інформацію в ефірі 1+1 прокоментував військовий експерт Олександр Коваленко.

Він пояснив, чому в одних випадках цілі збивають на підступах до столиці України, а в інших - вже над Києвом:

"Все залежить від того, що це за ціль. Якщо ми кажемо, наприклад, про балістичну ракету або гіперзвукову, то це з високою ймовірністю, якщо запускають балістичний "Іскандер" на кордоні з Україною, це декілька хвилин реагування".

Тож за кілька хвилин система ППО встигає лише стати на бойове чергування, зафіксувати цю ціль й взяти на супроводження, а потім - здійснити залп. Експерт пояснює, що залежно від локації час підльоту балістичної ракети до Києва може бути декілька хвилин, може, навіть менше, оскільки вони дуже швидкі. 

"Саме тому її збивають над Києвом, а якщо крилата - на підльоті", - підсумував Коваленко.

Атака на Київ та область у ніч на 4 червня 2023 року

Росія близько другої ночі 4 червня запустила ракети та "Шахеди" по території України. Згодом почали з'являтися повідомлення, що на підступах до Києва працює ППО.

У КМВА заявили згодом, що до Києва жодна повітряна ціль не долетіла, сили протиповітряної оборони збили все на підступах до столиці. 

Нагадаємо, останнім часом Росія дедалі частіше запускає по території України балістичні ракети, зокрема "Іскандер".

Вас також можуть зацікавити новини: