Росія тероризує Україну, запускаючи "Іскандери" / фото Міноборони Російської Федерації / Facebook

Росіяни почали частіше застосовувати "Іскандери" під час ракетних обстрілів території України. В ефірі 1+1 військовий експерт Михайло Самусь пояснив, що це свідчить про те, що окупантам ставили особливі завдання.

"Можливо, намагалися дійсно виснажити, вибити Patriot. І потім якимось чином спробувати завдати ударів по центрах ухвалення рішень", - каже він.

Водночас експерт зазначив, що не варто стверджувати, що у Росії закінчуються ракети. Так, їхня кількість не така, як на початку повномасштабного вторгнення, тоді запаси були величезними.

"Але правда в тому, що вони продовжать їх (ракети, - УНІАН.) випускати. Кілька штук, наприклад, за тиждень вони можуть випустити. Для того, щоб разом із "Шахедами" їх запустити", - каже Самусь.

Росія атакує Київ "Іскандерами"

29 травня Росія запустила по Україні 11 ракет "Іскандер-М" і "Іскандер-К". Всі ці цілі вдалося збити українській ППО. 

1 червня росіяни вночі запустили по Києву 10 ракет "Іскандер", їх знищили. Але, на жаль, загинули троє людей

Експерти відзначили головну небезпеку "Іскандерів": вони мають дуже короткий час підльоту до цілей, тобто на реагування на їхню загрозу часу критично мало.

Балістична ракета "Іскандера" переміщується по високій траєкторії близько 100 км, свою ціль вона атакує згори на швидкості, як стверджують у РФ, до 7500 км/год. Це мінімізує час, який є у зенітних ракетних комплексів для її перехоплення.

Окрім цього, балістична ракета "Іскандера" маневрує перед ударом та скидає хибні цілі, які на радарах виглядають як сама ракета.

Вас також можуть зацікавити новини: