GLSDB увійшли до нового пакета допомоги США Україні / фото saab.com

До нового пакета американської допомоги Україні увійшла далекобійна зброя. Це - бомби малого діаметру наземного запуску GLSDB. Як розповів в ефірі 1+1 військовий кореспондент Андрій Цаплієнко, GLSDB вражають цілі на відстані до 150 км.

За його словами, це - комбінація бомби та ракети. Вона злітає й може змінювати курс під час польоту, заходити на ціль з тилу.

"Цією зброєю ми можемо, коли ми її отримаємо, вражати військові цілі, наприклад, на території окупованого Криму. І ніхто нам вже це не забороняє", - наголосив журналіст.

Серед мінусів цієї допомоги у вигляді GLSDB - час. Тому що американці не дають нам готову зброю, вони вкладають гроші у її виробництво. І лише коли вона буде виготовлена, ми її отримаємо. "І це час. І час у цьому випадку - це такий негативний момент", - каже Цаплієнко.

Далекобійні GLSDB для України

Раніше повідомлялося, що в новий пакет допомоги США увійдуть високоточні далекобійні ракети GLSDB виробництва Boeing на суму до 200 мільйонів доларів. Їхня дальність стрільби - 150 км.

Видання Bloomberg дізналося, що ці ракети ще не виготовлені (вони тільки будуть замовлені у виробника), тому з'являться в Україні через дев'ять місяців після укладання контракту.

Представник Пентагону бригадний генерал Патрік Райдер заявляв, що Україна самостійно може вирішувати, як використовувати надану зброю для вигнання російських окупантів зі своїх територій.

Вас також можуть зацікавити новини: