Експерти назвали головну особливість ворожих "Цирконів" / колаж УНІАН зі скріншоту й фото ua.depositphotos.com

Гіперзвуковий ЗМ22 "Циркон" - ракета російських окупантів, яка на відміну від Х-47 "Кинджал" дійсно може постійно утримувати гіперзвукову швидкість, а не лише короткочасно розганятися до неї завдяки твердопаливному двигуну, як це роблять "Кинджали".

Ракета "Циркон" має розгінний ступінь, завдяки якому вона може опинитися на серйозній висоті й отримати швидкість, на якій здатен запуститися гіперзвуковий прямотічний реактивний двигун, пише Defence Express.

"...після успішного перехоплення Силами оборони... одразу двох 3М22 "Циркон"... викрилась вкрай важлива деталь. "Циркон" дійсно має гіперзвуковий прямотічний реактивний двигун та на маршевій ділянці має стабільну швидкість у 5,5 Маха (6737,742, - км/год, - Ред.) тобто досягає гіперзвуковою швидкості, рубіж якої починається з 5 Махів (6125.2 км/год, - Ред.)", - зазначили аналітики.

Відео дня

За відомостями експертів, в Україні знищувати ворожі "Циркони" можуть західні зенітні ракетні комплекси SAMP/T та Patriot PAC3.

У центрі уваги 3М22 "Циркон" - що повідомлялося

Росіяни рідко використовують проти України такі ракети. Повідомлялося, що супротивники били ними по Києву 7 лютого та 25 березня 2024 року. Варто зазначити, що вчора українська протиповітряна оборона ліквідувала два "Циркони",  які супротивник запускав з поки ще окупованого Криму.

Директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих говорив, що ракети "Циркон" з півострова до столиці України здатні долетіти за 7-10 хвилин.

Вас також можуть зацікавити новини: