Коваленко висміяв нову російську гвинтівку / колаж УНІАН, скріншот

Новітні снайперські гвинтівки, які надходять у фронтові частини російської окупаційної армії, мають серйозні недоліки, через які зброя стає практично непридатною до використання.

Український військовий експерт Олександр Коваленко опублікував у себе в Телеграм відео, на якому російські солдати намагаються зарядити нову гвинтівку. Чотири патрона послідовно застрягають в патроннику, або зовсім в нього не проходять.

"Вашій увазі така, що не має аналогів у світі, тактична снайперська гвинтівка Лобаєва - ТСВЛ-8 "Сталінград", калібру .338 Lapua Magnum. Снайперські гвинтівки Лобаєва були запущені у виробництво з 2010. Ну, що сказати... Хороша, якісна гвинтівка! Хай на них і переходять!" - пише Коваленко.

Проблеми з озброєнням в російській армії

Як раніше писав УНІАН, Росія має критичні проблеми з виробництвом всіх видів озброєнь, але за деякими типами ситуація особливо складна. За словами полковника ЗСУ Петра Черника, у росіян, наприклад, є проблеми з виробництвом танків, яких зараз випускають не більше 25 штук на місяць.

Крім того росіяни не можуть будувати нові артилерійські установки, такі як 2С19 "Мста-З" – через відсутність потрібних верстатів.

Окрема проблема - обслуговування бомбардувальників Ту-95МС, кожне підняття якого в повітря - це навантаження на саму конструкцію. Зараз їх обслуговують в тому числі шляхом "канібалізму" – зняття запчастин з одних машин, щоб відремонтувати інші.

Вас також можуть зацікавити новини: